Nike Black Friday deals 2019

Ook weer in het jaar 2019 heeft Nike zich officieel aangemeld als Nike Black Friday deelnemer. Tijdens Black Friday, wat dit jaar op 29 november valt, kan je profiteren van extra veel voordeel op het zeer uitgebreide en complete assortiment van misschien wel het meest bekende merk ter wereld. Houdt de website van Blackfridaysuperdeals.nl goed in de gaten voor de scherpste aanbiedingen.

De geschiedenis van Nike

Nike – Just Do It. Grote kans dat je deze slogan niet voor het eerst in je leven voorbij ziet komen. Dit is dan ook niet verwonderlijk aangezien Nike één van de meest populaire sportmerken is op onze wereldbol. Nike is opgericht door Phil Knight en Bill Bowerman.

Bill Bowerman was een voormalige Olympiër en later coach op de Oregon University in de Verenigde Staten. Bowerman was zeer actief betrokken bij de ontwikkeling van betere trainingsmethodes en beter materiaal voor sporters. Bill Bowerman stond erom bekend dat hij het maximale uit zijn atleten én zijn materiaal wilde halen. Het verhaal gaat dat Bill Bowerman tijdens het eten van wafels bedacht dat de structuur van de wafels, wanneer deze zou worden toegepast in schoenen, de schoen lichter van gewicht zou maken. Hij begon met het fabriceren van een aantal handgemaakte schoenen en kwam er inderdaad achter de nieuwe structuur van de zool bijdroeg aan het draagcomfort van de schoen én tevens het gewicht verlaagde. Deze nieuwe schoenen zouden dus bijdragen aan betere prestaties van sporters. Wil jij anno 2019 ook zelf eens de kwaliteitsproducten van Nike ervaren? Profiteer dan nu tijdelijk van de voordelige Nike Black Friday deals.

Omdat Bill natuurlijk lesgaf op de universiteit van Oregon had hij veel contact met zijn studenten. Een van deze studenten was Phill Knight. Net zoals Bill Bowerman was ook Phil Knight altijd op zoek naar manieren om zijn sportmateriaal te verbeteren. Op een gegeven moment kwam hij op het idee om schoenen vanuit Japan naar de Verenigde Staten te importeren. Hij wou een einde maken aan de Duitse overheersing op de Amerikaanse sportkledingmarkt.

In 1964 begonnen Bowerman en Knight uiteindelijk met de import van Onitsuka Tigerschoenen uit Japan. Ze noemden het bedrijf Blue Ribbon Sports, wat later omgedoopt zou worden tot Nike. Inmiddels is Nike wereldwijd bekend als één van de grootste sportmerken met een zeer uitgebreid assortiment. Profiteer nu van extra voordeel het assortiment tijdens Nike Black Friday.

Nike Black Friday

Dit jaar vindt Black Friday plaats op 29 november 2019. Ieder jaar wordt Black Friday standaard gevierd op de gevierd op de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Op deze vrijdag zijn de meeste Amerikanen vrij van hun werk en veel van hen besluiten dan ook om alvast kerstinkopen in te slaan. Dat zij juist deze dag kiezen voor de kerstinkopen is niet zonder reden. Winkeliers geven tijdens Black Friday namelijk enorme kortingen op hun assortiment zoals bijvoorbeeld Nike Black Friday. Kortingen tot wel 80% op het gehele assortiment zijn die dag niet ongebruikelijk.

Waar de naam van Black Friday, oftewel ‘zwarte vrijdag’ vandaan komt is niet precies bekend. Sommigen zeggen dat de naam afkomstig is vanuit het feit dat het op deze zwarte vrijdag in Amerika enorm druk is met shoppende mensen. Anderen zeggen weer dat Black Friday is afgeleid vanuit het feit dat veel Amerikaanse winkeliers pas ná Black Friday kunnen spreken van winst en dus zwarte cijfers kunnen noteren onder aan de rekening.

Waar de naam precies vandaan komt zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar wat we in ieder geval wel met zekerheid kunnen zeggen is dat je tijdens Nike Black Friday kunt profiteren van extreem hoge kortingen op grote delen van het assortiment. Houdt de website van Blackfridaysuperdeals.nl goed in de gaten voor alle aanbiedingen. Ons team is dag in dag uit bezig met het scannen van het internet op zoek naar de beste deals.

Bij Blackfridaysuperdeals.nl kan je al jarenlang terecht voor de beste Nike Black Friday deals en meer!

Sluit Menu