HEMA Black Friday deals 2019

HEMA Black Friday is het evenement bij uitstek om te profiteren van extra voordelige deals en aanbiedingen. De naam HEMA staat voor Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam en werd opgericht in 1926. HEMA opende haar eerste warenhuis in de Kalverstraat in Amsterdam, op 4 november 1926. Net zoals bij de inrichting van De Bijenkorf stond Arthur Isaac aan het hoofd van deze onderneming. Maar dit keer deed hij het samen met Leo Meyer. Toen HEMA nog niet bestond waren er in Nederland vooral warenhuizen die waren gericht op de rijkere mensen. HEMA bracht hier verandering en richtte zich op de wat minderbedeelden. Tijdens HEMA Black Friday profiteer je van extra kortingen op een groot deel van het assortiment.

HEMA, zowel nationaal als internationaal

HEMA opende in 1926 haar eerste winkel in Amsterdam en nog geen jaar later werd de eerste vestiging buiten Amsterdam geopend. Doordat de mede-oprichter van de HEMA, Arthur Isaac, veel ervaring had opgedaan tijdens de oprichting van De Bijenkorf wist hij precies hoe hij in kon spelen op de doelgroep van de HEMA. De HEMA groeide dan ook volop door en in 1928 waren er in totaal 10 vestigingen van het bedrijf. Na de oorlog (jaren ’50) werd HEMA de eerste franchise-organisatie van Nederland en sindsdien werden er aan de lopende band nieuwe winkels geopend. Anno 2019 is HEMA de grootste franchisegever van Nederland met in totaal bijna 800 vestigingen, waarvan 541 in Nederland. HEMA heeft in totaal meer dan 19.000 werknemers en wekelijks 6 miljoen bezoekers in de fysieke winkel. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook een webshop (hema.nl) waar klanten ook online kunnen shoppen. Tijdens HEMA Black Friday profiteer je van extra veel voordeel in de vestigingen én via de webshop.

HEMA Black Friday 2019

Tegenwoordig is de winkelketen HEMA niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld en in vrijwel iedere stad met een winkelcentrum vind je wel een HEMA-winkel. Tijdens HEMA Black Friday biedt de winkelketen producten aan in verschillende productcategorieën, waaronder; mode, vrije tijd, kantoor, eten- & drinkenswaren, speelgoed, wonen, slapen en gezondheid. Uniek aan HEMA is dat zij een groot deel van het assortiment zelf ontwikkelen. Tijdens HEMA Black Friday is het bedrijf dan ook in staat om kwaliteitsproducten aan te bieden tegen zeer voordelige prijzen. De missie c.q. passie van HEMA is ‘het dagelijks leven van klanten makkelijker en leuker maken’.

Het ontstaan van Black Friday

Het is niet precies duidelijk hoe Black Friday, dat traditioneel gezien gevierd wordt op de dag na Thanksgiving, is ontstaan. Al eeuwenlang wordt de Amerikaanse Feestdag Thanksgiving door zowel Amerikanen als Canadezen uitbundig gevierd. Traditiegetrouw vinden er tijdens deze vierde donderdag van november verschillende parades plaats door heel het land en dit trok natuurlijk de nodige bezoekers. In de negentiende eeuw besloten warenhuizen om in te spelen op deze grote bezoekersstroom door uit te pakken met grootse reclamecampagnes. Door de reclamecampagnes van de grote warenhuizen zagen ook kleine warenhuizen de kans schoon om uit te pakken met tijdens deze feestdagen. Toch liepen de kleine retailers tegen een klein probleem aan, zij hadden namelijk niet het budget dat de grote warenhuizen wel hadden om reclamecampagnes op te zetten. Dus besloten zij om het anders aan te pakken met flinke kortingen op grote delen van hun assortiment. Een traditie was geboren en vandaag de dag profiteren miljoenen Amerikanen nog steeds van extra veel voordeel tijdens Black Friday én Cyber Monday. Maar ook in Nederland profiteer van je tijdens deze dag van extra veel kortingen tijdens bijvoorbeeld HEMA Black Friday.

Met Blackfridaysuperdeals.nl blijf je op de hoogte van alle aanbiedingen tijdens HEMA Black Friday én andere aanbiedingen het gehele jaar door.

Sluit Menu