Gamma Black Friday deals 2019

GAMMA Black Friday is dé dag voor doe-het-zelvers om te profiteren van extra veel voordeel op allerlei doe-het-zelf producten van de GAMMA. Tegenwoordig zijn de vestigingen van de GAMMA welverspreid over heel Nederland en wij kunnen ons niet voorstellen dat je nog nooit van de GAMMA hebt gehoord. Houdt de website van Blackfridaysuperdeals.nl goed in de gaten voor de scherpste GAMMA Black Friday aanbiedingen.

De geschiedenis van de GAMMA gaat terug naar het jaar 1971. In dit jaar gaan een aantal handelaren op studiereis naar de Verenigde Staten. In de VS ontdekten zijn zogenoemde ‘home improvement centers’ en zij besluiten deze centers ook in Nederland te introduceren. In 1971 opent de eerste GAMMA winkel van Nederland in Breda en wordt Hans Steeman aangesteld als directeur. De doelgroep die GAMMA voor ogen had waren in het begin de kleine aannemers, maar al snel blijkt dat vooral doe-het-zelvers de winkel van GAMMA bezoeken. Kort na de opening van de eerste vestiging veranderd de groothandel dan ook in een detailhandel. De focus van GAMMA is sindsdien niet meer gewijzigd. Tijdens GAMMA Black Friday profiteren doe-het-zelvers van extra veel voordeel.

De groei van GAMMA 

De oprichters van de GAMMA ontdekten tijdens hun studiereis in de Verenigde Staten ook een nieuwe organisatievorm die in Nederland nog niet veel werd gebruikt. Deze organisatievorm heette: ‘franchising’. Franchising bestaat uit een overeenkomst tussen twee partijen, namelijk de franchisegever en de franchisenemer. De franchisegever is de eigenaar van de organisatie (formule) en een franchisenemer is een gebruiker van de formule. Een franchisegever geeft een franchisenemer het recht om tegen een vergoeding een onderneming met dezelfde naam te exploiteren. De franchisegever blijft te allen tijde eigenaar van de onderneming.

De oprichters van GAMMA zagen wel wat in deze ‘nieuwe’ organisatievorm en besloten om de groei van het bedrijf via deze organisatievorm te bewerkstelligen. De nieuwe organisatievorm van GAMMA bleek een enorm succes en in de jaren ’70 groeit GAMMA snel. Eind jaren ’70 worden de eerste stappen gezet in de Belgische markt en in 1980 waren er in Nederland en België in totaal 45 GAMMA-bouwmarkten. 

In 2019 heeft GAMMA in totaal 166 vestigingen in Nederland en 86 vestigingen in België. De franchisegever Intergamma blijft verantwoordelijk voor de inrichtingen van de bouwmarkt, het assortiment, de inkoop en de publiciteit.

GAMMA Black Friday online

Naast bouwmarkten besluit GAMMA in 2013 dat klanten ook online terecht moeten kunnen bij GAMMA. De lancering van GAMMA.nl was een feit. Bij de webshop van de GAMMA hebben klanten de keuze uit ruim 30.000 producten. Belgische klanten kunnen sinds 2014 online shoppen bij GAMMA. Op dit moment is GAMMA bezig met het realiseren van omni-channel marketing. In de toekomst moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om iets online te kopen en dit in de bouwmarkten op te halen. Voordelig profiteren van het uitgebreide assortiment van GAMMA.nl? Houdt dan onze website in de gaten voor extra voordelige GAMMA Black Friday aanbiedingen. Op dit moment zijn de GAMMA Black Friday aanbiedingen nog niet bekend, maar zodra deze bekend zijn zal je deze op onze website kunnen vinden.

Wat is Black Friday?

Er bestaat een grote kans dat je inmiddels al bekend bent met Black Friday, maar mocht dit nog niet zo zijn dan leggen wij het nog even voor je uit. Black Friday is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en staat daar bekend als het startschot van het kerstseizoen. Black Friday wordt standaard gevierd op de dag na Thanksgiving en dit is altijd de vierde vrijdag van november. Dit jaar valt Black Friday op 29 november 2019. Tijdens Black Friday geven winkeliers in de Verenigde Staten grote kortingen op grote delen van hun assortiment. Sinds 2014 is Black Friday ook in Nederland bezig aan een opmars en we zien ieder jaar dat steeds meer winkels meedoen met verschillende Black Friday acties, zoals GAMMA Black Friday aanbiedingen.

Houdt de website van Blackfridaysuperdeals.nl goed in de gaten voor alle GAMMA Black Friday aanbiedingen.

Sluit Menu