Decathlon Black Friday deals 2019

Decathlon Black Friday is evenement bij uitstek voor consumenten die extra voordelig sportkleding, sportschoenen en andere sportartikelen willen aanschaffen. Decathlon is de grootste sportwinkel van Nederland en tijdens Black Friday profiteer je dit jaar van extra veel voordeel. Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen door onze website goed in de gaten te houden.

De geschiedenis van Decathlon

De eerste winkel van Decathlon werd geopend in 1976. Hoe is het van oorsprong Franse bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste sportwinkels ter wereld? We nemen je even mee in de geschiedenis. Toen de eerste winkel van Decathlon werd geopend stond deze winkel meteen bekend als dé revolutionaire winkel van deze tijd. De winkel was immers volledig gewijd aan sportartikelen en dit was in 1976 nog niet eerder voorgekomen. Bij Decathlon konden sporters terecht voor een extreem uitgebreid aanbod voor allerlei sporten. De tijd van verschillende sportwinkels bezoeken voor de aanschaf van producten was verleden tijd. Ook tegenwoordig hoeft je niet meer alle sportwinkels langs te rijden, want tijdens Decathlon Black Friday kan je nu ook online jouw sportartikelen inslaan.

Een van de oprichters, Benoît Poizat, herrinnert zich de opening van de eerste winkel nog als de dag van gister. Tijdens de openingsdag draaide decathlon namelijk een omzet van 9.999 Francs. Omgerekend in euro’s komt dit bedrag uit op zo’n € 1500,-. Niet slecht voor de openingsdag van je eerste winkel vinden we zelf.

Dat de oprichting van Decathlon een succes was hebben we inmiddels wel gemerkt. In totaal zijn er op dit moment meer dan 1000 vestigingen wereldwijd en in 2015 draaide het bedrijf een omzet van € 9,1 miljard. Decathlon heeft het dus goed voor elkaar en dit willen ze maar al te graag vieren met hun klanten. Profiteer daarom tijdens Decathlon Black Friday van nog meer voordeel dan je normaliter al gewend bent.

Decathlon Black Friday

Decathlon Black Friday is één van de vele evenementen waarvan je tijdens Black Friday kan profiteren. Black Friday is een fenomeen dat vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Europa en Nederland. In 2014 was MediaMarkt een van de eerste retailers die begon met het houden van Black Friday acties. In 2019 zijn ze lang niet meer de enige retailer die met Black Friday acties op de proppen komt. En gelukkig maar, want anders konden wij als consumenten nooit profiteren van acties zoals Decathlon Black Friday.

Black Friday is een traditie die al tientallen jaren in de Verenigde Staten wordt gehouden. De eerste officiële Black Friday was in 1932. Toentertijd vonden er in de Verenigde Staten nog veel parades plaats en winkeliers in Amerika zagen deze parades als iets waar ze voordeel uit konden halen. Verschillende grote warenhuizen begonnen met kortingsacties tijdens de parades en al snel volgde kleinere winkeliers. De traditie Black Friday was geboren en deze is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Waar de naam Black Friday nou precies vandaan komt is eigenlijk nog niet helemaal bekend. Er gaan hier verschillende verhalen over in het rond, maar er zijn eigenlijk twee verhalen die ons het meest plausibel klinken. Het eerste verhaal gaat over het feit dat de Black Friday haar naam te danken heeft aan het feit dat de meeste winkeliers in de Verenigde Staten pas na Black Friday winst kunnen noteren in hun boekhouding. Winst in de boekhouding wordt altijd uitgedrukt in zwarte cijfers.

Een andere theorie is dat de naam Black Friday ontleend is aan het feit dat het tijdens Black Friday in de Verenigde Staten zo druk is met winkelende personen dat het letterlijk zwart ziet van de mensen. Waar de naam nou echt precies vandaan komt zal waarschijnlijk altijd in het midden blijven liggen. Maar wat we in ieder geval wel met zekerheid kunnen zeggen is dat je tijdens Decathlon Black Friday kunt profiteren van extreem veel voordeel.

Sluit Menu